Κρατήστε μακριά απ’ τα τρόφιμα σας όπως το ρύζι και τις φακές, τα ενοχλητικά έντομα βάζοντας σε ένα αλουμινόχαρτο 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
Το μπρόκολο χρειάζεται υγρασία.
Βάλτε το μπρόκολο σας σε ένα ποτήρι με νερό και κάλυψε το από πάνω με μια uγρή πετσέτα για να διατηρήσετε την απαραίτητη υγρασία. Φροντίστε όμως να αλλάζετε συχνά το νερό και να βρέχετε την πετσέτα για να μην στεγνώνει.
Το κουνουπίδι χρειάζεται υγρασία.
Κάλυψτε κουνουπίδι σας με μια uγρή πετσέτα για να διατηρήσετε την απαραίτητη υγρασία. Φροντίστε όμως να βρέχετε την πετσέτα για να μην στεγνώνει.
Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε σε μία μεμβράνη με πολλές τρύπες, ώστε να παίρνει αέρα για να μην ξεραθεί.
Για να διατηρήσετε τα καρότα περισσότερο καιρό, βάλτε τα σε μπολ καλυμμένα με φύλλα από το περίβλημα ξερού κρεμμυδιού και βάλτε τα στο ψυγείο.
Μπορείτε να διατηρήσετε το λάχανο φρέσκο περισσότερο καιρό κόβοντας το κοτσάνι του σε βάθος 2 εκ. και τοποθετώντας μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα.
Για να βγάλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι. Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το με δύναμη σε σκληρή επιφάνεια. Επίσης πριν το στύψετε, μπορείτε να το βάλετε σε ζεστό νερό.
Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε στο πάτο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Κόψετε από τα λεμόνια μονο το πάνω μέρος τους.
Συνεχίζετε και κόβετε οριζόντια τα λεμόνια λίγο πριν το τέλος του κάθε λεμονιού. Σε κάθε εγκοπή που έχει το λεμόνι ρίχνετε αλάτι και τα τοποθετείτε μέσα στο βάζο ρίχνοντας λίγο ακόμα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τα λεμόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως και 12 μήνες.
Για διατηρηθούν φρέσκα τα μπισκότα σας.
Διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Εάν έχουν πάρει υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο για να γίνουν και πάλι τραγανά.
Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Αν σου έχουν περισσέψει μυρωδικά, μπορείς να τα ψιλοκόψεις και να τα βάλεις σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο και μετά στην κατάψυξη.
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες με ευκολία! Κόψτε ένα X στην κορυφή και στη συνέχεια σιγοβράστε σε ένα δοχείο ζεστού νερού για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Ψύξτε και το δέρμα θα ξεφλουδιστεί αμέσως.
Ποτέ μην ψύχετε τις ντομάτες και τα εσπεριδοειδή. Η ψύξη σκοτώνει τις γεύσεις, τα θρεπτικά συστατικά και τις υφές τους.
Μουσκέψτε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε καινούριο νερό. Όλα τα όσπρια πρέπει να μαγειρεύονται σε σιγανή φωτιά. Αλατίστε τα όσπρια στο τέλος του μαγειρέματος για να μην ξεφλουδίσουν και σκληρύνουν.
Τα όστρακα όπως τα κυδώνια και οι γυαλιστερές έχουν στο εσωτερικό τους ψήγματα άμμου. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε με το όστρακο τους πρέπει να αφαιρέσετε αυτή την άμμο.
Για να αφαιρέσετε την άμμο από τα όστρακα πριν τα μαγειρέψετε, βάλτε τα σε κρύο νερό με λίγο σιμιγδάλι και αφήστε τα 8-12 ώρες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν ένα όστρακο μυρίζει άσχημα το πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Φρέσκα όστρακα είναι εκείνα τα οποία δείχνουν σημάδια ζωής όταν προσπαθείτε να τα ανοίξετε. Είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν και ανοίγουν μετά το βράσιμο ή το άχνισμα. Όταν τα ανοίγεται η σάρκα τους πρέπει να είναι γερά προσκολλημένη στο κέλυφος, υγρή και άοσμη ενώ για να διαπιστώσετε αν είναι ζωντανά και αν αντιδρούν ρίξτε πάνω τους λίγες σταγόνες λεμόνι.
Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Οι βραστές πατάτες μπορούν να αποκτησουν άρωμα και γεύση, αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.
Μην αφήνετε τις πατάτες εκτεθειμένες στο φως του ήλιου.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θα αρχίζουν να σαπίζουν, αλλά και το ότι μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνες. Είναι καλύτερο να τις βάζεις σε ένα ξηρό, σκοτεινό μέρος μέσα στο σπίτι σου.
Για τραγανές τηγανιτές πατάτες, αφήστε τις μισή ώρα πασπαλισμένες με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε σε πετσέτα και τις τηγανίζετε. Επίσης αφαιρέστε το άμυλο εμποτίζοντας σε νερό για κάμποση ώρα πριν το ψήσιμο.
Αν γίνει ο πουρές αραιός προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν γίνει πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.