Κρατήστε μακριά απ’ τα τρόφιμα σας όπως το ρύζι και τις φακές, τα ενοχλητικά έντομα βάζοντας σε ένα αλουμινόχαρτο 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
Για να ελέγξετε εάν τα ψάρια είναι φρέσκα μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα: Ελέγχετε πρώτα τα μάτια του ψαριού να είναι λαμπερά και τα βράγχιά του να έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ και να είναι υγρά. Τέλος, αν το πιέσετε με το δάχτυλο και το κρέας του ψαριού επανέλθει γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, τότε το ψάρι έχει σάρκα ελαστική και είναι φρέσκο.
Αν δεν θέλετε να κολλάνε τα ψάρια όταν ψήνετε στη σχάρα, κάντε το παρακάτω κόλπο.
Αλείψτε την κάθε πλευρά του ψαριού με μαγιονέζα και μετά τοποθετήστε τα στη σχάρα. Η μαγιονέζα θα ψηθεί και δεν θα αφήσει καμιά οσμή.
Για να γίνει το ψάρι στέρεο και άσπρο, προσθέστε στο ζωμό που βράζει το χυμό μισού λεμονιού.