Κρατήστε μακριά απ’ τα τρόφιμα σας όπως το ρύζι και τις φακές, τα ενοχλητικά έντομα βάζοντας σε ένα αλουμινόχαρτο 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
Για να αποφύγετε το μαύρισμα στις φέτες μπανάνας στα γλυκα, περιχύστε τις μπανάνες με χυμό λεμονιού.
Οι μπανάνες είναι από τα προϊόντα που θα έπρεπε να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν αποφασίσετε να τις βάλετε στο ψυγείο, φρόντισε πρώτα να τυλίξετε με μεμβράνη τις άκρες τους για να μην περνάει η υγρασία.
Για να βρούμε αν ένα αχλάδι είναι ώριμο δεν το πιέσουμε στο πλάι του σώματος του όπως κάνουμε με τα περισσότερα φρούτα. Το πιέζουμε στο μέρος που βρίσκετε δίπλα στο κοτσάνι του. Αν δίπλα στο κοτσάνι είναι μαλακό, τότε το αχλάδι είναι ώριμο.
Κάντε τα φρούτα να ωριμάσουν ποιο γρήγορα, βάζοντάς τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα.