Χρησιμες συμβουλές


ΑΒΓΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΙΔΕΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΡΕΜΕΣ ΚΡΕΜΙΔΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΣΠΡΙΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕΣ ΡΥΖΙ ΣΚΟΡΔΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΖΙΝΖΤΕΡ ΤΥΡΙ ΦΡΟΥΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΑΡΙ
Σίτεμα κρέατος

Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.

Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.

Τι μπορούμε να κάνουμε αν το κρέας δεν βράζει;

Αν το κρέας που βράζετε παραμένει πολύ σκληρό, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Αλάτι στο φαγητό

Για να μην σκληρύνει το κρέας ή το κοτόπουλο ρίξτε το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.

Για αφράτα μπιφτέκια

Εάν θέλετε τα μπιφτέκια σας να γίνουν πιο αφράτα, τότε προσθέστε στον κιμά και μια κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ ή τρίψτε ντομάτα.


Για μπιφτέκια στο γκρι

Μόλις βάλετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ, το μυστικό είναι να τα «ενοχλείτε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Όσο πιο πολύ τα πειράζετε και τα γυρίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα χαλάσετε.

Για Ζουμερό ψητό

Αφήστε το ψητό κρέας να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Πως τσιγαρίζουμε το κρέας

Πρώτα τσιγαρίζουμε το κρέας και μετά το κρεμμύδι.

Για να αφαιρέσετε όλο το λίπος από το σπιτικό ζωμό σας

Βάλτε το ζωμό στο ψυγείο. Όταν τον βγάλετε θα έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα στρώμα από παγωμένο λίπος, το οποίο στη συνέχεια μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε.

Για να μη μυρίσει το σπίτι όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο.

Για να μη μυρίσει το σπίτι όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο, ρίξτε πάνω στο κοτόπουλο χυμό πορτοκάλι και βάλτε στην κοιλιά του μισό λεμόνι ή πορτοκάλι και φύλλα από φασκόμηλο.

Ετοιμάζοντας το κοτόπουλο για το φαγητό

Ξεπλύνετε το κοτόπουλο με ξύδι μήλου ή αρωματικών χόρτων για να πάρει ένα ευχάριστο άρωμα.

Για ομοιόμορφα μπιφτέκια

Για να μην φουσκονουν τα μπιφτεκια στη μέση, πιέστε τον κιμά για τα μπιφτέκια στη μέση με τον αντίχειρά σας, για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα χωρίς να φουσκώσουν πολύ.

Η σωστή προετοιμασία κρέατος

Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.

Για ζουμερό κοτόπουλο

Για να κάνεις ζουμερό ένα ψητό κοτόπουλο, θα πρέπει πριν το ψήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνό.Στέγνωσε το λοιπόν με χαρτοπετσέτες και ρίξε λίγο αλάτι. Έπειτα, βάλτο στο ψυγείο να ξεκουραστεί για λίγες ώρες. Μόλις το ψήσεις εκτός του ότι θα είναι ζουμερό θα έχει επίσης υπέροχη τραγανή πέτσα.