Κρατήστε μακριά απ’ τα τρόφιμα σας όπως το ρύζι και τις φακές, τα ενοχλητικά έντομα βάζοντας σε ένα αλουμινόχαρτο 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
Μην αφήνετε τις πατάτες εκτεθειμένες στο φως του ήλιου.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θα αρχίζουν να σαπίζουν, αλλά και το ότι μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνες. Είναι καλύτερο να τις βάζεις σε ένα ξηρό, σκοτεινό μέρος μέσα στο σπίτι σου.
Για τραγανές τηγανιτές πατάτες, αφήστε τις μισή ώρα πασπαλισμένες με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε σε πετσέτα και τις τηγανίζετε. Επίσης αφαιρέστε το άμυλο εμποτίζοντας σε νερό για κάμποση ώρα πριν το ψήσιμο.
Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.
Οι βραστές πατάτες μπορούν να αποκτησουν άρωμα και γεύση, αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.