Χρησιμες συμβουλές


ΑΒΓΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΙΔΕΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΡΕΑΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΡΕΜΙΔΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΟΣΠΡΙΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΠΟΥΡΕΣ ΡΥΖΙ ΣΚΟΡΔΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΖΙΝΖΤΕΡ ΤΥΡΙ ΦΡΟΥΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΑΡΙ
Φυλάξτε τις πατάτες σε σκοτεινό μέρος

Μην αφήνετε τις πατάτες εκτεθειμένες στο φως του ήλιου.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θα αρχίζουν να σαπίζουν, αλλά και το ότι μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνες. Είναι καλύτερο να τις βάζεις σε ένα ξηρό, σκοτεινό μέρος μέσα στο σπίτι σου.

Τραγανές τηγανιτές πατάτες

Για τραγανές τηγανιτές πατάτες, αφήστε τις μισή ώρα πασπαλισμένες με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια τις στεγνώνετε σε πετσέτα και τις τηγανίζετε. Επίσης αφαιρέστε το άμυλο εμποτίζοντας σε νερό για κάμποση ώρα πριν το ψήσιμο.

Τραγανές ψητές πατάτες

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.

Αποθήκευση πατατών

Ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες σας, θα τις αποτρέψει από το να βγάλουν ρίζες.

Για αρωματικές βραστές πατάτες

Οι βραστές πατάτες μπορούν να αποκτησουν άρωμα και γεύση, αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.