Κρατήστε μακριά απ’ τα τρόφιμα σας όπως το ρύζι και τις φακές, τα ενοχλητικά έντομα βάζοντας σε ένα αλουμινόχαρτο 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
Όταν τρίβεται ένα τυρί τότε μπορεί να σας κολλάει στον τρίφτη. Για να μην γίνετε αυτό πρέπει το τυρί να είναι όσο γίνετε πιο κρύο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Γι αυτό τρίψτε το τυρί μόλις το βγάλετε από το ψυγείο. Εναλλακτικά βάλτε το τυρί στην κατάψυξη για 10 λεπτά, πριν το τρίψετε στον τρίφτη.
Βράστε νερό με γάλα και αλάτι και περιχύστε τη. Μετά βάλτε τη σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.
Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.