Για να διατηρήσετε τα πράσινα λαχανικά σας (μαρούλια, σαλάτες, άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό) τουλάχιστον για ένα μήνα φρέσκα και με ζωντανό χρώμα, τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε σακούλα στο ψυγείο.
Αφήνουμε ένα βράδυ να μουλιασουνε Τα βράζουμε να κάνουν μια βράση, αλλάζουμε νερό, αφήνουμε να βράσουν 30-40 λεπτά Τα στραγγίζουμε καλά, έτοιμα.Ψιλοκόβουμε τα 2 κρεμμύδια και τα άλλα 2 φέτες Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι (το θέλουν) πιπέρι, ρίγανη, μπόλικο λάδι και λεμόνι (όσο θέλουμε)...