Για ένα υπέροχο βραστό αυγό κάθε φορά, βάζετε το δοχείο σας σε βράση και μετά απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφήστε τα αυγά σας να παραμείνουν στη θερμαινόμενη κατσαρόλα για 12 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε κρύο νερό.
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα, τον αρακά, το ρύζι και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και νακατεύουμε.Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και...