Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Ξεκινάμε και πλένουμε καλά την γλυκοπατάτα, στην συνέχεια την τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο αλάτι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.Έχουμε βάλει από βραδύς τα φασόλια να μουλιάσουν και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολακι να βράσουν μέχρι να...