Για πετυχημένη σπιτική μαρέγκα χρησιμοποιείστε φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίστε πολύ προσεκτικά τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια, τότε η μαρέγκα δεν θα πετύχει. Επίσης κατά το χτύπημα ρίξτε τους μερικές σταγόνες λεμόνι ή λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγες σταγόνες ξίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε νερό ώστε οι πατάτες να καλύπτονται ίσα-ίσα.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.