Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Βάζετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε µεγάλη κατσαρόλα µε ¼ φλιτζανιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν µέχρι να µαλακώσουν και να πιουν το νερό τους. Προσθέτετε τότε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελάχιστα µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα.Ρίχνετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και...