Λαδώνετε την επιφάνεια του τρίφτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με λάδι και μετά τρίβετε το τυρί. Θα βοηθήσει το τυρί να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του τρίφτη χωρίς να κολλάει κατά το τρίψιμο.
Για το τζατζίκι Πλένουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη με τη φλούδα του. Το στύβουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά του και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. ...