Χρησιμοποιήστε ρύζι τύπου Arborio, το οποίο είναι ιδανικό για ριζότο και αν έχετε ζωμό κρέατος, κοτόπουλου ή λαχανικών. Μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας από το ζωμό κάθε λίγο μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.
Για τη φασολάδα Σε μια κατσαρόλα ιδρώνουμε τα λαχανικά χωρίς να δώσουμε χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ, τα φασόλια και τον ζωμό κοτόπουλο ή νερό (ζεστό κατά προτίμηση). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να...