Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Βάζετε τις βρασμένες πατάτες σε μια λεκάνη, τις σπάτε με πιρούνι ή με πρες πουρέ και αλατοπιπερώνετε.Βάζετε τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νεράκι για να αχνιστούν λιγάκι. Όταν πιουν το νερό τους, ρίχνετε το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5...