Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα λαχανικά για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζετε με μέτρο, ρίχνετε τον ζωμό και το νερό καυτό από το βραστήρα. Βράζετε τη σούπα για 30...