Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.Βάζουμε τον πουρέ (αφού κρυώσει) σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Τα δουλεύουμε όλα καλά να γίνουν μια ζύμη.Η ζύμη μας αυτή πρέπει να είναι πηχτή ώστε να πλάθεται.Κόβουμε...