Για ένα υπέροχο βραστό αυγό κάθε φορά, βάζετε το δοχείο σας σε βράση και μετά απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφήστε τα αυγά σας να παραμείνουν στη θερμαινόμενη κατσαρόλα για 12 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε κρύο νερό.
Καθαρίζουμε τις φακές από τυχόν σκάρτους σπόρους ή πετραδάκια,ξεπλένουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό ίσα να τις σκεπάζει.Μόλις αρχίσουν να βράζουν,πετάμε το πρώτο νερό και μετράμε 5 πιάτα για να να ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε όλα τα υλικά πλην της σάλτσας και...