Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας για να αποφύγετε τα δάκρια. Κόψτε τα κρεμμύδια στο μέσων και βάλτε τα για 1 λεπτό σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Εναλλακτικά κόψτε τα στο μέσων και βάλτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για 20 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τα τριμμένα κρεμμύδια και τις πατάτες σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά μας.Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.Μόλις οι...