Για να μη μυρίσει το σπίτι όταν μαγειρεύετε κοτόπουλο, ρίξτε πάνω στο κοτόπουλο χυμό πορτοκάλι και βάλτε στην κοιλιά του μισό λεμόνι ή πορτοκάλι και φύλλα από φασκόμηλο.
Για να φτιάξετε σπυρωτό ρύζι προσθέστε στη διάρκεια του βρασμού 3-4 σταγόνες λεμονιού.
Το ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Με το συχνό ανακάτεμα το ρύζι μαλακώνει, κολλάει και λασπώνει.
Χρησιμοποιήστε ρύζι τύπου Arborio, το οποίο είναι ιδανικό για ριζότο και αν έχετε ζωμό κρέατος, κοτόπουλου ή λαχανικών. Μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας από το ζωμό κάθε λίγο μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.