Αν δεν θέλεις να πανιάσουν κατευθείαν τα κολοκυθάκια που έκανες τηγανιτά ή τα κρέατα σου, αντί να τα βάλεις σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσει το λάδι βάλτα επάνω σε μία σχάρα για λίγα λεπτά, ώστε να τρέχει το λάδι σε ένα ταψάκι.
Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσει λίγο με τα υγρά του. Μετά το βγάζουμε και όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Στην ίδια κατσαρόλα και αφού έχουμε πετάξει το νερό που έμεινε, σε λίγο ελαιόλαδο...