Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα. Σοτάρουμε το ρύζι μπασμάτι για μερικά λεπτά και αφού έχουμε βράσει τα 2,5 φλιτζάνια νερό τα ρίχνουμε σιγά-σιγά και με πολλή προσοχή μέσα στην κατσαρόλα. Καλό θα είναι να κατεβάσουμε για λίγο την κατσαρόλα από το μάτι γιατί ρίχνοντας το βραστό...