Αν δεν θέλεις να πανιάσουν κατευθείαν τα κολοκυθάκια που έκανες τηγανιτά ή τα κρέατα σου, αντί να τα βάλεις σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσει το λάδι βάλτα επάνω σε μία σχάρα για λίγα λεπτά, ώστε να τρέχει το λάδι σε ένα ταψάκι.
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του, για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο και αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή...