Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Το κλαφουτί είναι ένα ψημένο γαλλικό επιδόρπιο και γευστικά μοιάζει με φρουτένιο ζουμερό κέικ.
Παρασκευάζετε ρίχνοντας σε βουτυρωμένο ταψάκι φρούτα όπως μήλα, κεράσια, αχλάδια κτλ. και περιχύνοντας τα με χυλό από μείγμα αβγών, ζάχαρης αλεύρι και άλλων υλικών.
Συνήθως στο τέλος το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε με σαντιγί.