Για να αποτρέψετε το σπάσιμο του κρόκου, κατά το βρασιμο ενός αυγού, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι καθός το αυγό σιγοβράζει
Το Ράισταφελ (rijsttafel) σημαίνει κυριολεκτικά τραπέζι ρυζιού. Δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πιάτο άλλα για πολλά μικρά πιάτα συνοδευόμενα από ρύζι παρασκευασμένο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι μικρές μερίδες με τα πιατάκια μπορούν να περιλαμβάνουν ψάρια, κρέας, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άλλα. Ωστόσο, το Ράισταφελ δεν είναι ένα γεύμα τυχαίων πιάτων. Αλλά, τα πολλαπλά πιάτα και τα καρυκεύματα προορίζονταν να παρέχουν μια αρμονική εμπειρία φαγητού. Οι γλυκές, ξινές, πικρές και αλμυρές γεύσεις είναι ισορροπημένες. Ορισμένα πιάτα σερβίρονται κρύα, κάποια σε θερμοκρασία δωματίου και άλλα ζεστά. Οι υφές μπορεί να είναι όλων των ειδών (τραγανή, μαλακή, σκληρή κτλ) και η χρωματική πανδαισία των εδεσμάτων που σερβίρονται, εντυπωσιάζει.
Το Ράισταφελ συναντάτε στην ινδονησιακής κουζίνα και πρόκειται για ένα γεύμα που αναπτύχθηκε κατά την ολλανδική αποικιακή εποχή.