Εάν δεν θέλετε να λιώσετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τότε χρησιμοποιείστε το φούρνο μικροκυμάτων. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τη σε μπολ και ζεστάνετέ την στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Κατόπιν ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα.
Το Παστίτσι (pastizzi) είναι ένα παραδοσιακό αλμυρό γλυκό αρτοσκεύασμα από τη Μάλτα. Το Παστίτσι έχει συνήθως γέμιση από τυρί ρικότα ή πουρέ αρακά. Είναι ένα δημοφιλές και γνωστό παραδοσιακό φαγητό της Μάλτας.
Το Παστίτσι μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ως γρήγορο σνακ με ζεστά ή κρύα ροφήματα. Υπάρχουν επίσης και άλλες παραλλαγές παστίτσι από γεμίσματα βοείου κρέατος και σπανάκι, αν και δεν πωλούνται συνήθως στη Μάλτα. Μερικές φορές το παστίτσι αναφέρεται ως cheesecakes της Μάλτας.