Αν κατά λάθος ρίξεις περισσότερο αλάτι στο φαγητό μπορείς να το σώσεις. Αν πρόκειται για σούπα ή για οποιοδήποτε φαγητό που έχει σάλτα, θα πρέπει να βάλεις μέσα μια πατάτα ολόκληρη. Οι πατάτες τραβάνε το αλάτι.
Η σάλτσα Κρεολ (Creole Sauce) είναι μια πικάντικη σάλτσα βασισμένη στη ντομάτα. Χρησιμοποιείτε συχνά στον αμερικάνικο νότο και κυρίως γύρο από την περιοχή της Λουιζιάνα και στη Αϊτής. Είναι βασική συνταγή της κρεολικής κουζίνας η οποία είναι ένα στυλ μαγειρικής που έφεραν και προσάρμοσαν οι άποικοι με τους σκλάβους που μετέφεραν επιρροές από τις μαγειρικές των τόπων προέλευσης τους.