Για να γίνετε τραγανά τα ψητά κρέατα ή λαχανικά στο φούρνο, τοποθετήστε ένα άδειο ταψί μέσα στο φούρνο και όταν κάψει τοποθετήστε το κρέας ή τα λαχανικά στο ταψί και βάλτε το αμέσως για ψήσιμο. Πρέπει όταν ακουμπήσει το κρέας στο ταψί να ακούσουμε το τσιτσίρισμα.
Η Cazouela είναι ένα δημοφιλές πιάτο της λατινικής Αμερικής που μαγειρεύεται κυρίως τις κρύες εποχές. Πήρε το όνομα από το σκεύος που μαγειρεύεται που ως επί το πλείστον είναι ένα πήλινο πιάτο-κατσαρόλα.
Πρόκειται για μια πολύ πλούσια σούπα που προέρχεται από το μαγείρεμα διαφορετικών ειδών κρεάτων, λαχανικών, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και μερικές φορές μερικά κομμάτια κολοκύθας Νοτίου Αμερικής που ονομάζονται καλαμπάζα. Μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα κομμάτι καλαμπόκι. Ενώ σε κάποιες συνταγές για να γίνει πηχτή η σούπα χρησιμοποιούν ζυμαρικά ή ρύζι.
Κυρίως παρασκευάζετε από μοσχάρι ή κοτόπουλο αλλά μπορεί να γίνει και με χοιρινό, γαλοπούλα ή αρνί. Η συνταγή με μοσχαράκι συνήθως φτιάχνεται με μέρη βοείου κρέατος που έχουν κόκαλα. Για το κοτόπουλο συνήθως φτιάχνεται από τα μπουτάκια κοτόπουλου. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, συνήθως πασπαλίζουν λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο στη σούπα για λίγη επιπλέον γεύση.
Το κρέας τα καρότα και τα κρεμμύδια βράζοντας μαζί και όλα τα αλλά υλικά μαγειρεύονται ξεχωριστά και έπειτα ενώνονται. Συνηθίζετε το κρέας και οι πατάτες να είναι σε μεγάλα κομμάτια ούτος ώστε να τρώγετε πρώτα η σούπα και μετά το κρέας και τα λαχανικά.