Ψήνετε τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα παρασκευάσματα συνήθως στην κάτω θέση του φούρνου έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου, ενώ τα μπισκότα στο πιο ψηλό.
Η σάλτσα βινεγκρέτ ή Vinaigrette δεν είναι μια συγκεκριμένη σάλτσα. Παρασκευάζεται αναμειγνύοντας μια λιπαρή ουσία όπως λάδι με κάτι όξινο όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού ή ακόμα και κρασί.
Η γεύση της μπορεί να ενισχυθεί με αλάτι, βότανα ή μπαχαρικά.
Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν υλικά για να παραχθεί γαλάκτωμα, με σκοπό να παραμείνει δεμένη περισσότερο χρόνο ή να προσδώσει περισσότερη γεύση. Τέτοια υλικά μπορεί να είναι κρόκοι αβγών, μουστάρδα κτλ.
Η χρήση της βινεγκρέτ δεν περιορίζετε στις σαλάτες αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα ή και σάλτα κρεάτων, ψαριών και λαχανικών.
Γενικά είναι μια σάλτσα που παρασκευάζετε εύκολα και διατηρείτε για αρκετό διάστημα.