Για κάθε συνταγή που αντιγράφετε αφιερώστε λίγο χρόνο για να τη διαβάσετε και να την καταλάβετε. Σημειώστε τα βήματα και εντυπώστε τη καλά στο μυαλό σας. Μετά προχωρήστε στη παρασκευή της.
Η σάλτσα βινεγκρέτ ή Vinaigrette δεν είναι μια συγκεκριμένη σάλτσα. Παρασκευάζεται αναμειγνύοντας μια λιπαρή ουσία όπως λάδι με κάτι όξινο όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού ή ακόμα και κρασί.
Η γεύση της μπορεί να ενισχυθεί με αλάτι, βότανα ή μπαχαρικά.
Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν υλικά για να παραχθεί γαλάκτωμα, με σκοπό να παραμείνει δεμένη περισσότερο χρόνο ή να προσδώσει περισσότερη γεύση. Τέτοια υλικά μπορεί να είναι κρόκοι αβγών, μουστάρδα κτλ.
Η χρήση της βινεγκρέτ δεν περιορίζετε στις σαλάτες αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα ή και σάλτα κρεάτων, ψαριών και λαχανικών.
Γενικά είναι μια σάλτσα που παρασκευάζετε εύκολα και διατηρείτε για αρκετό διάστημα.